Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017

Αντί να ασκείς κριτική γίνε το πρότυπο.

Δυο χρόνια λες πως ανακαλύπτεις σκάνδαλα και θα τα στείλεις στη Δικαιοσύνη ή οποία θα έχει και τον τελικό λόγο. Δηλαδή στην Δικαιοσύνη επί διακυβέρνησης σου ζητείς να στηριχθούν οι πολίτες σου. Και τι? τώρα κάνεις στροφή 180 μοιρών και λες ότι η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί, οτι αποφασίζει για τους ισχυρούς και για τα συμφέροντα. Καλά, σε αυτή τη Δικαιοσύνη έδωσες αυξήσεις? Αυτή δεν ήταν η Δικαιοσύνη στην οποία 1 χρόνο τώρα το κομματικό όργανο documento παραδίδει ''αποκαλύψεις'' σκανδάλων σε εισαγγελείς με δηλώσεις περί εμπιστοσύνης στο έργο της Δικαιοσύνης? Πανηγυρική δεν ήταν η αθώωση Βαξεβανη? Για τον Γιακουμακη και πολιτικούς που παρενέβησαν δεν είπατε τίποτε για τη Δικαιοσύνη. Ούτε για τον Καστανά που συνελήφθη. Για τους προμηθευτές του Δημοσίου που βγαίνουν με βραχιολακι γιατί δεν είπατε? Πώς να πείτε? Δικοί σας νόμοι εφαρμόζονται. 

Μήπως τελικά εκτός από ότι έγινε μεχρι το 2015 η Δικαιοσύνη είπε να ασχοληθεί και με τα όσα γίνονται από το 2015 και επειδή οι κατήγοροι θα γίνουν και κατηγορούμενοι και τελικά θα δούμε τους documentous, αντί για τον ΔΟΛ στη φυλάκα, ξαφνικά τους γύρισε λιγάκι το μέσα του Συριζαικού συνειδησιακού για αν είναι καλό η κακό να έχουμε ανεξα΄ρτητη δικαιοσύνη? Δεν ειναι οτι η αριστερά τα πήγαινε και ποτέ ιδιαίτερα καλά με τον ''αστικό θεσμό'' των δημοκρατών, δηλαδή την Δικαιοσύνη. 

Πάντως, ανεξάρτητη δικαιοσύνη έχουμε, απλά το Σύνταγμα που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ γραμμένο από τον κ. Βενιζέλο - όταν εμείς δεν ασχολούμασταν με τα πολιτικά γιατί ψηφίζαμε σεξοψυχιατρους και αρσιβαρίστες για βουλευτές - δίνει απαλλαγή στους πολιτικούς. Έτσι, οι πολιτικοί - syriza included- έχουν δυσχεράνει εξαιρετικά το έργο της δικαιοσύνης και των εισαγγελέων. Το Σύνταγμα δείχνει ''ανοχή'' όχι η Δικαιοσύνη.Το Σύνταγμα και οι νόμοι που ψηφίζονται στη Βουλή έχουν δεσμεύσει την ανοχή της Δικαιοσύνης στα σκάνδαλα των πολιτικών, όχι η ποιότητα και το ήθος της Ελληνικής δικαιοσύνης. Επίσης, άνετα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί το αντίθετο από αυτό που λένε ο Συριζα και ο άπειρος πρωθυπουργός μας. Και το αντίθετο είναι ότι η Δικαιοσύνη έχει πλήρως εφαρμόσει όσα ο Συριζα της ζητούσε. Ίσως τσίμπησε και αυτή το παραμύθι του περί Κάθαρσης μαζί με πολλούς άλλους συμπολίτες μας. Κόντρα πάντως δεν τον πήγε. .Μέχρι και το νόμο Παρασκευόπουλο - ένα νόμο σκάνδαλο τον οποίο η Ελληνική δικαιοσύνη ουδέποτε θα πρότεινε η ίδια- τον εφάρμοσε, πλήρως, χωρίς διακρίσεις. Κατάπιε η ελληνική δικαιοσύνη μέχρι και τα τερτίπια - όπως αποδείχτηκε πλέον- του Συριζα με τις τηλεοπτικές άδειες.
Νισάφι.

Δε συνάγεται από πουθενά ότι η Ελληνική δικαιοσύνη φέρθηκε προς την κυβέρνηση Συριζα διαφορετικά απ οτι φέρθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά. Δεδομένου ότι τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Τσίπρας θα προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν την ελληνική δικαιοσύνη, όπως και αποπειράθηκαν, για τις πολιτικές σκοπιμότητες τους, η Δικαιοσύνη έκανε οτι καλύτερο μπορούσε.

Αντίθετως, αν είχε στη διάθεση της τα ίδια νομικά εργαλεία στην αντιμετώπιση των πολιτικών προσώπων με αυτά που έχει για τους απλούς πολίτες, η Ελληνική Δικαιοσύνη θα είχε κάνει πολύ καλύτερη δουλειά στην απονομή ευθυνών απ ότι κάνει το κυριακάτικο φύλλο της documento και τους κομματικούς των Συριζα-ανελ που την έχουν δει εισαγγελείς. Ας δώσουν πλήρη ελευθεριά στη δικαιοσύνη και για την περίοδο 2015-2017. Αντί να ασκείς κριτική γίνε το πρότυπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κάθαρσις. Κώστας ΚαρυωτάκηςΒέβαια. Έπρεπε να σκύψω μπροστά στον ένα και, χαϊδεύοντας ηδονικά το μαύρο σεβιότ* (μάλλινο σκοτσέζικο ύφασμα) —παφ, παφ, παφ, παφ—, «έχετε λίγη σκόνη» να ειπώ, «κύριε Άλφα».
Ύστερα έπρεπε να περιμένω στη γωνία, κι όταν αντίκριζα την κοιλιά του άλλου, αφού θα ‘χα επί τόσα χρόνια παρακολουθήσει τα αισθήματα και το σφυγμό της, να σκύψω άλλη μια φορά και να ψιθυρίσω εμπιστευτικά: «Αχ, αυτός ο Άλφα, κύριε Βήτα...».

Έπρεπε, πίσω από τα γυαλιά του Γάμμα, να καραδοκώ την ιλαρή ματιά του. Αν μου την εχάριζε, να ξεδιπλώσω το καλύτερο χαμόγελό μου και να τη δεχτώ όπως σε μανδύα ιππότου ένα βασιλικό βρέφος. Αν όμως αργούσε, να σκύψω για τρίτη φορά γεμάτος συντριβή και ν’ αρθρώσω: «Δούλος σας, κύριε μου».πιθανές επισημάνσεις/οπτικοακουστικές προσθήκες politicologio/www