Πέμπτη, Αυγούστου 31, 2017

''ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ''Τα χα με πει από το 2010. Η πλήρης αποδοχή και αφομοίωση των μνημονιακών επιταγών ήταν καταστροφική. Η πλήρης εγκατάλειψη ιδεολογικών και καταστατικών αρχών θα οδηγούσε σε αδιέξοδο. 
Χαρίστηκε η πλειοψηφία του λαού, χαρίστηκε η μεσαία τάξη και τα πιο χαμηλά οικονομικά και κοινωνικά στρώματα σε αυτούς που επέλεξαν με αριστερό πρόσημο, φρασεολογία και συνθήματα να διαχειριστούν και ακόμη ένα Μνημόνιο. Η πορεία μέσα από τα μνημόνια έγινε χωρίς καμιά, μα καμιά σκέψη στις βασικές ιδεολογικές αρχές .
Η μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε κοινωνία των 2/3 φτωχών και 1/3 λούμπεν μεγαλοαστών ήταν το αποτέλεσμα.

Η φετιχιστική αντίληψη του ΝΑΙ σε όλα, η άνευ όρων παράδοση σε υπαλληλίσκους των δανειστών, η ανήθικη και βίαιη προσαρμογή στις απαιτήσεις των δανειστών από τα κόμματα εξουσίας παρέδωσε τον λαό σε ντεμεκ ριζοσπαστικές φωνές και λύσεις. 
Η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, μια πραγματική θέση, έγινε επιχείρημα απειλητικό για την αποδοχή μέτρων φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. Από που και από πότε και με ποιο δικαίωμα η εθνική επιλογή εισόδου στην Ε.Ε είναι εργαλείο εκβιασμού, παραχώρησης εθνικών δικαιωμάτων και υποταγής σε μια άλλη Ε.Ε των γερμανικών τραπεζών και της Γερμανικής Ε.Ε;
 
Πλήρης εγκατάλειψη των κοινωνικών δικαιωμάτων  και της εργατικής νομοθεσίας. Πλήρης απουσία προστασίας στα ελληνικά νοικοκυριά, στον εργαζόμενο, στον συνταξιούχο, στη νεολαία...χάριν της γοητείας της διακυβέρνησης και της διαχείρισης κυβερνητικών επιλόγων μακριά από βασικές ιδεολογικές αρχές. Ακόμη, σήμερα, η αγωνία είναι για το ποιος θα κυβερνήσει και πότε,αντί να είναι η αγωνία ποιους θα πείσω να με ψηφίσουν για να κυβερνήσω. Εμ, για να πείσεις πρέπει να πεις κάτι διαφορετικό από αυτά που έλεγες από το 2011-2015.
Τα μνημόνια και το δημοψήφισμα πολιτικά δεν έχουν ερμηνευθεί. Καλώς ή κακώς οδήγησαν την κοινωνία σε μια στρεβλή αντίληψη ριζοσπαστικοποίησης. Αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό κάνει και σήμερα που διαχειρίζεται σκληρό Μνημόνιο, παίζει μπάλα ιδεολογικά στα λόγια, ριζοσπαστικά στα λόγια και στην πράξη σκληρά αντιλαϊκά μετρά .
Η κυβέρνηση ΓΑΠ, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζελου -Κουβελη θύματα του σφιχτού εναγκαλισμού με την ληστεία των Μνημονίων. Το ΠΑΣΟΚ το πλήρωσε και θα το πληρώνει, γιατί οι ψηφοφόροι του βρήκαν διέξοδο αριστερά.

Από την από δω μεριά ακόμη αντέχει το σύστημα χάριν του ηρωισμού και της υπομονής της βάσης του. Πόσο θα αντέξει άραγε;

Τούτοι εδώ που κυβερνούν το έχουν πάρει χαμπάρι από την πρώτη μέρα, φοβούνται ότι θα έρθει η σειρά τους, με αριστερό πρόσημο στην φρασεολογία, με φτωχοποιηση (οι φτωχοί ευκολότερη εκλογική λεία) με καθημερινές υποχωρήσεις από το πρόγραμμα τους (όχι από την ιδεολογία τους) κάνουν αυτό που πρέπει για  να παραμένουν στην εξουσία.
Από την άλλη αδιέξοδο. Καμιά αυτοκριτική, επιχειρήματα του 2012, φόβος απέναντι στην κοινωνία κανένα φρεσκάρισμα ιδεολογικών και καταστατικών αρχών, έλλειψη συγκεκριμένων προτάσεων, εμμονή σε τιμωρητικες πρακτικές που τις έχουν εγκαταλείψει ακόμη και οι δανειστές!
Η λογική δεν είναι να γίνεις ένας ακόμη διαχειριστής, να κυβερνήσεις για να κυβερνήσεις. Αυτό που μετράει είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ, ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

 Πηγή FB


πιθανές επισημάνσεις/οπτικοακουστικές προσθήκες politicologio/www